Voetballen bij DIO '30 ? Meld je nu aan: Aanmelden bij DIO '30 Druten

DIO '30 JO17-1

ALGEMENE INFORMATIE
Eerstvolgende wedstrijd
DIO '30 JO17-1 - OBW JO17-1
Za | 28-04-2018 om 11:30u
Laaste gespeelde wedstrijd
DIO '30 JO17-1 - AVW '66 JO17-1
1 - 2
DIO JO17-1 na een sterk seizoen Kampioen 1e klasse
DIO JO17-1 na een sterk seizoen Kampioen 1e klasse

Zaterdag 6 mei was het dan zo ver.  Dio JO17-1 betrad onder aanmoediging van hun met grote getalen opgekomen fans door een ereboog van Dio-vlaggen hun veld.  VV DSC uit Zevenaar was de gast en alleen zij stonden nog in de weg naar de zoveelste titel voor dit sterrenteam.
De stemming was gespannen. De nummer 2 in de competitie had maar 1 punt achterstand, dus er moest nu wel gewonnen worden! En dat wist iedere speler van DIO. Dit was het moment van de waarheid.  Nu moest het gebeuren.

Het fluitsignaal klonk en de bal rolde. De eerste 20 minuten van de wedstrijd brachten weinig.  Van beide zijden een aftastende spelstijl.  Veel balletjes breed en een enkel plaagstootje.  Zaten de zenuwen dan toch in de weg? Het duurde even, maar daar was het schot van Joep van der Sluijs, 1-0! Onhoudbaar voor de keeper van DCS.   Dio had de eerste stap gezet richting het kampioenschap. Maar het bleef die eerste helft maar 1-0…  Een angstige stand om de rust in te gaan. Een uitval van DSC en de wedstrijd kon zo maar kantelen.  Wat moest dat in de tweede helft worden?
Daar waar het in de eerste helft allemaal maar “net aan” was, liet de tweede helft een heel ander beeld zien.  Het zal altijd het “kleedkamer-geheim” blijven wat coach Michel Gerrits in de pauze in de tegen zijn mannen zei, maar de bal werd weer naar voren gespeeld en de een na de andere kans deed zich voor.  Dio liet zich van zijn beste kant zien, het team ontketende! Zo moest het spelletje gespeeld worden. Dit was weer de herkenbare speelstijl van deze kampioen!  Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 viel na een doelpunt van de opgekomen verdediger Tom Boerboom.  Pressievoetbal optima forma!  De tegenstander wankelde echter niet.  DSC bleef vechten om de bal, probeerde van alles, maar werd niet echt gevaarlijk.  Maar 2-0 was ook geen stand om rustig achterover te leunen…   Er moest dus iets gebeuren…  Na een actie van Arie Dijkhuizen was er een zucht van verlichting te horen langs de lijnen.  3-0, nu kon het toch zeker niet meer fout gaan?  En inderdaad….  Het ging niet meer fout.  De ene na de andere kans deed zich voor en de ballen vlogen de DSC’ers om de oren.  Voordat ze het in de gaten hadden was het 4-0 (Joep), 5-0, (Jamal), 6-0 (Tristan) en 7-0 (Joep). En het hadden wel dubbele cijfers kunnen worden.  Dat er nog een penalty gemist werd maalde niemand meer om.  Het eindsignaal klonk en DIO’30 JO17-1 was KAMPIOEN!!
De derde helft werd uitbundig gevierd….!  Hoofdklasse pas op, er komt een elftal aan dat met recht kampioen geworden is!!   
FOTOVERSLAG