DIO '30 1

ALGEMENE INFORMATIE
Eerstvolgende wedstrijd
DIO '30 1 - RKSV Driel 1
Zo | 23-09-2018 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
DIO '30 1 - ONA '53 1
5 - 1
DIO'30 1 - Nijmegen 1 2-1 (oefen)
DIO’30 wint oefenwedstrijd tegen Nijmegen met 2-1
Omdat de selectie van DIO’30 dit jaar slechts uit 1 elftal bestaat met 21 spelers, waarvan er afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen Aquila slechts 14 in actie konden komen stond er dinsdag een oefenwedstrijd op het programma tegen vierde klasser Nijmegen. De spelers die zondag niet of geen hele wedstrijd in actie kwamen kregen zodoende nu wat speeltijd. Het was duidelijk dat het begrip oefenwedstrijd niet echt was doorgedrongen bij de spelers van Nijmegen, want ze gingen vaak fel de duels in wat een aantal malen tot wat irritatie leidde.
DIO’30 kwam snel op voorsprong. Nick Schierboom schoot een vrije trap van Giovanni Leidelmeyer van afstand in het doel. Binnen een kwartier was de stand al weer gelijk. Na een misverstand in de verdediging werd het 1-1. Beide ploegen kregen wat kansen. De bezoekers beschikte over wat snelle spitsen maar dit leverde verder geen tegen doelpunten meer op. In de tweede helft nam de felheid wat af, al had DIO’30 wel recht op een strafschop na een duidelijke overtreding op Jesper Kaaks vlak voor het doel. DIO’30 speelde wat slordig maar kwam 10 minuten voor tijd wel weer op voorsprong. Weer ging er een vrije trap die genomen werd door Giovanni Leidelmeyer aan vooraf. Nu werd die ingekopt door Jesper Kaaks, die zijn rentree na ruim een jaar blessureleed dus bekroonde met een doelpunt. Aanstaande zondag speelt DIO’30 de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen ONA’53. Beide ploegen hebben 6 punten behaald in 2 wedstrijden dus de winnaar van het duel gaat door naar de volgende ronden. DIO’30 heeft een beter doelsaldo dus zou ook aan een gelijkspel genoeg hebben tegen de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de derde klasse D. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.


Scoreverloop:
  ’09    1 -  0    Nick Schierboom
  ’14    1 -  1    -
 -----
  ’79    2 -  1    Jesper Kaaks
 
Opstelling DIO’30:
Dennis Amati, Frenky Ariens, Dadier Casal (’20 Dani Bloemberg), Nils Goertz, Mike Grisel, Jesper Kaaks, Thijs Leenders, Giovanni Leidelmeyer, Owen Mademilia, Joram Pijl, Nick Schierboom
 
Scheidsrechter:
Dhr J.J.T. Buurman
FOTOVERSLAG