​1e DIO’30-Jeugdkamp groot succes
16-06-2018Afgelopen weekend vond voor het eerst het DIO’30-jeugdkamp plaats.
Zo’n 120 kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar bleven overnachten op ons sportcomplex.
Vanaf 16.00 uur zaterdagmiddag mocht er opgebouwd worden onder een stralend zonnetje. Al vroeg stond het hele veld vol met allerlei soorten tenten, van kleine koepeltentjes tot grote legertenten en zelfs een camper nam plaats.

Na een heerlijke ouderwetse frietmaaltijd werd met een gevulde buik begonnen met de uitdagende speurtocht voor de jongsten en het spel “levend stratego” voor de ouderen. Beide activiteiten waren een groot succes.

Na de spellen sloten we de avond af bij een knetterend kampvuur. Onder het genot van marshmellows werd nog even nagepraat en werden vele oogjes zwaar. Maar zo snel geven we niet op! Het is en blijft toch een sport om zo lang mogelijk wakker te blijven.
Nadat de klok 23.00 uur had aangegeven werd het op delen van het veld wat rustiger, maar lang niet overal! Bij het ochtendgloren konden de vroege vogels zien dat er nog steeds gevoetbald werd.
Na een stevig ontbijt werd rond 10.00 uur begonnen met het afsluitende onderlinge voetbaltoernooi, waar, hoe kan het ook anders, de scherpte voor de goal ver te zoeken was. Maar dat geeft niet, het spelletje gaat toch vooral om het maken van plezier, en dat deden we! De winnaars van het toernooi werden beloond met een mooie medaille.
Ook had de organisatie er nog een penaltybokaal bij georganiseerd, waarbij uit elke leeftijdscategorie een winnaar kwam. Al deze winnaars kregen een mooie bokaal mee naar huis.
Met een groot applaus voor iedereen werd het kamp na de prijsuitreikingen afgesloten, met een gezamenlijke belofte: VOLGEND JAAR WEER EEN JEUGDKAMP!

Namens de organisatie bedanken we iedereen die dit spetterende kamp mede mogelijk heeft gemaakt. Met name Matthijs Beck die ongeveer 250 penalty’s heeft gekeept bij de penaltybokaal en Dennis Cobussen voor het organiseren van de speurtocht. Tot volgend jaar!